RIMINI

RIMINI

Rimini asub Aadria mere rannikul, kaunistades „Itaalia saapa säärt”, ja on Aadria Riviera peamiseks osaks, ulatudes mitmekümne kilomeetrini. Turismi seisukohalt on kuurordi asukoht peaaegu ideaalne: siit on lihtne sõita ühepäevastele ekskursioonidele Rooma (~350 km), Veneetsiasse (~200 km), Firenzesse (~210 km), Pisasse (~300 km) ja San Marinosse (~22 km), lahkudes merest ja liivarandadest vaid lühikeseks ajaks.

Rimini on küll kaasaegne kuurort, kuid omab kuulsusrikast sajandipikkust ajalugu. Linn on välja kasvanud väikesest roomaaegsest asulast nimega Arminum, mis rajati 268. a. eKr. sinna, kus Emilia tee ulatus Aadria mereni. Kaubanduseks sobiva geograafi lise asendi tõttu muutus asula suureks linnaks, mis kahe aastatuhande jooksul saavutas suure kultuurilise ja majandusliku tähtsuse. Siin asub

tänaseni väljak, kus Julius Caesar pöördus enne Rooma sõjakäiku üleskutsega oma kuulsate leegionäride poole. Säilinud on suur hulk antiikkultuurimälestisi, mis on populaarse kuurordi ehteks ka tänapäeval.

Rimini supelrannad on kuulsad oma hea liiva poolest. Igas neist on oma bagnino – inimene, kes vastutab supelranna inventari eest. Lamamistoolide laenutus maksab 5–10 EUR päevas (sageli sõltub see turisti oskusest, kuidas järelevaatajaga kokkuleppele jõuda). Palju kasulikum on rentida lamamistool nädalaks või mitmeks päevaks, makstes raha ette – siis võib julgelt arvestada hea allahindlusega (sconto). Oma käterätil võib päevitada, kuid ainult täiesti mere ääres, kuhu lamamistoole enam ei panda. Suplemine on keelatud peale kl 20.00 ja sel juhul, kui supelrannal on heisatud punane lipp või paigaldatud vastav märk.

Hea teada

Suurem osa kauplusi, sealhulgas toiduainetekauplused on kl 13.00–15.30 suletud.

Ekskursioonid

San Marino – Väljasõit miniriiki, mis paikneb 750 m kõrgusel üle merepinna. Võtame ette põneva jalutuskäigu maailma vanima vabariigi ajaloolisse keskusse. Ekskursiooni käigus jääb vaba aega sisseostude tegemiseks või omal käel ringi vaatamiseks. Kui ostusumma ületab 250 eurot, siis tuleb esitada isikut tõendav dokument.

Bologna ja Ravenna – Ekskursioonipäeva jooksul külastame kahte põnevat Emilia-Romagna maakonna linna – Ravennat ja Bolognat. Hiilgava ajalooga Ravenna on olnud nii Lääne-Rooma kui Büntsantsi impeeriumi pealinn, millest annavad tunnistust maailma paremikku kuuluv rooma- ja bütsantsiaegne mosaiigikogu ning arvukad kuplitega kirikud. Ravenna olulisimate vaatamisväärsuste hulka kuulub ka kuulsa itaalia poeedi Dante Alighieri haud, kes muuseas oma surematu „Jumaliku komöödia” just Ravennas lõpetas. Ravennast suundume bussiga Emilia-Romagna maakonna pealinna – Bolognasse. Punaseks linnaks kutsutava Bologna vanalinna iseloomustavad renessenasiaegsed terrakottavärvi hooned, kirikud, armsad väljakud ja arvukad muuseumid. Euroopa vanimas ülikoolilinnas toimub tänu ülikoolile pidevalt erinevaid üritusi -festivale, teatrietendusi ning kontserte.

Veneetsia – Maailmakuulus kanalite linn pakub põnevaid vaatamisväärsusi värvikast minevikust tänapäevani. Tutvume Püha Marcuse imelise väljakuga. Jääb ka vaba aega sisseostude tegemiseks ning omal käel ringi vaatamiseks. Lisatasu eest gondlisõit Veneetsia kanalitel ( u 20 €/in, makstakse reisi ajal). Osa reisist toimub laevaga mööda krevetikasvatuslaguuni ning ka tagasitee Riminisse algab laevasõiduga.

Mondaino – Poolepäevase väljasõidu käigus tutvume piirkonna veinide ja pecorino juustusortidega ning külastame Mondaino mägikindlust. Õhtustame traditsioonilises Emilia-Romagna maakonna pererestoranis, mida on mitmel korral pärjatud Trip Advisori auhinnaga.