GOA

paabulind

GOA

Goad, mida kutsutakse ka Idamaade pärliks, asub India läänerannikul. Goa on eelkõige tuntud maailmas oma kuldsete randade poolest, mis tänu India rangete seaduste tõttu ei ole muutunud tüüpilisteks betoonrandadeks, vaid on looduslikud. Goa eeliseks on seegi, et ta erineb paljuski muust Indiast ning on piisavalt väike, et terve Goa saaks avastatud ja läbikäidud.

Puhkamiseks on Goa ideaalne paik, sest sealsed inimesed on väga sõbralikud ja rahulikud ning mis kõige olulisem – seal osatakse puhata ja elu nautida

Goa on täiesti vaba. Öeldakse, et see on koht, kus olles võib ootamatult leida tee tagasi iseenda juurde. Ja veel öeldakse, et Goa õpetab, kuidas end vähem tõsiselt võtta. Eluratas pöörleb peadpööritava kiirusega nagunii.

Goas on lihtne avastada, et pikk pärastlõunane siesta ookeanikaldal, mis öiseks reiviks üle kasvab, ei muuda meie elus midagi, annab aga “oi kui hea” enesetunde.

baga1

Kõige parem aeg nautida Goa randu on novembrist kuni märtsi lõpuni. Kui reisida Goasse veebruari alguses, siis lisab põnevust Goa karneval. Jõule ja lihavõtteid tähistatakse rahvarohke missaga, mis kestab hommikuni.

Ekskursioonid

Päev merel- Lahe päev merel ja rannas. Alustame kella 9:00 paiku Dona Paula sadamast ja sõidame Goa ainsate saarte juurde Vasco da Gama lähedal. Loodetavasti näeme delfiine, möödume Lendkoerte saarest ja heidame ankrusse Suure saare juures. Võimalus snorkeldada (maski ja toruga ujuda), supelda, päevitada ja kala püüda.

Goa kirikud ja kruiis merel – Sõidame Goa ajaloolisse pealinna Vana Goas, kus tutvume portugallaste poolt rajatud unikaalsete 17 ja 18 sajandi kirikute ja katedraalidega. Seejärel sõidame Goa pealinna Panjimisse. Tutvume linnaga ja seejärel vaba aeg. Õhtul läheme laevale, kus toimub meeleolukas õhtu Mandovi jõel. Naudime limbo-ja tuletantsijaid, rahvatantsu ja kohalikku muusikat.

Iidne Lõuna- Goa – eisil läheksime justkui ajarattal tagasi minevikku, kus näeme kuidas goalased oma algelisel moel vajalikke tarbeasju toodavad. Alustame Põhja-Goast orienteeruvalt kell 8:00, ületame pealinnas Panadzis Mandovi ja seejärel suurima, Zuari jõe ning olemegi Lõuna-Goas. Läbime lõuna pealinna, uhkete Portugali villadega Margao ja alustame tutvust pisikeste külakestega. Chinchinimis vaatame krevetikasvandust ja merekarpidest lubja põletamist. Betulis jalutame läbi värvika kaluriküla, vaatame, kuidas valmib kuulus palmiviin feni ning kuidas kookospähkli kestast köit punutakse ning sellest matte valmistatakse. 
Seejärel tutvume portugallaste lõunapoolseima kindluse Cabo da Ramaga, Agondas näeme, kuidas algelisel rataskedral savipotte tehakse ja sõidame fantastilisele Palolemi rannale, kus sööme lõunat, supleme ja jalutame. Tagasiteel näeme eukalüptimetsi ja külastame kummipuuistandust.

Loodusretk korokodillidega – Sõidame mööda Zuari jõge ja Cumbarjura kanaleid sisemaa poole. Kallastel näeme kohalikku elu, põllutöölisi ja kalureid oma igapäevaste askelduste juures. Võimalus näha krokodille, lendkoeri, kotkaid, haigruid ja palju teisi värviküllaseid linde. Seejärel sõidame vanasse turismitallukus sööme maitsva eine ja veedame aega looduses.

Ostureis Põhja-Goas – Ekskursioon algab pärastlõunasel ajal ca kella 15 paiku. Alustame ostureisi kvaliteetsest kulla- ja siidi suveniiripoest. Edasi sõidame Mapusasse, kus külastame suurt turgu ja siidipoodi- kust saab osta sarikanga või salwar kameezi. Seejärel sõidame Arpora külla põnevele Mackie ööturule, kus on valik Indiale omaseid keeruliste puu- või kivinikerdustega esemed, ehteid, nahatooteid jpm.

Anjuna turg – Vahva ja mõnus puhkusepäev delfiinide, hipituru ja meeleoluka kauplemise ning rannarõõmudega!

Reisi alustame hotellidest umbes 10:30 paiku hommikul. Anjuna kuulus kolmapäevane käsitööturg sai alguse hipiliikumise aegadel. Tollal müüsid rahvarohkematelt randadelt varjulisemasse pelgupaika pagenud hipid siin oma maist varanatukest. Et teenida kojusõidu või järgmise süsti raha.

Praegu on Anjuna turg eelkõige koht, kus saab tutvuda India käsitööga. Kolmapäeviti tulevad oma kaubaga siia villaketrajad Kašmiirist, peeglitegijad Radzastanist ja kõik teisedki, kelle käteosavuse viljad rahaks muutmist ootavad. Turg on põnev ja vaatamisväärne ka siis, kui te midagi osta ei soovi!

Paadisõitu Anjuna poole alustame Sinquerimi rannalt. Umbes tunniajase merereisi ajal näeme teel uhket Aguada kindlust, Goa vanglat ning pikka ja kaunist, hüttidega ääristatud Goa rannaäärt. Suure tõenäosusega kohtame oma teel ka delfiine, kes uskumatult ranna lähedal sardiiniparvedes maiustamas käivad. Anjuna turul on aega ringi vaadata umbes paar tundi, ka veidi kaugemal paiknev küla on huviväärne. Jätkame paatidel põhja poole, kaunile Morjimi rannale, kus meid ootab maitsev lõunasöök rannarestoranis. Morjimi rand on just see paik, kus armastavad munemas käia merikilpkonnad – nende nägemine ei ole aga siiski tõenäoline.